Nieuwsbericht

Feest! Autiteam Glimmen bestaat 10 jaar!

Autiteam Tien jaar bestaan

Kennen jullie het Autiteam Glimmen al? Dit team is in 2011 opgericht en biedt voetbal speciaal voor kinderen en jongeren met autisme of een verwante stoornis. Hiervoor zijn gespecialiseerde trainers aanwezig. 

Eén van de drijvende krachten achter het Autiteam is Mark van Splunder. Velen kennen hem als trainer van vv Glimmen teams of als scheidsrechter bij Horeca Voetbal. 

Tien jaar geleden heeft hij gezamenlijk met ouders en professionals het Autiteam van vv Glimmen opgericht. Kinderen en jongeren met aandoeningen binnen het autisme spectrum en geen aansluiting (meer) hebben bij de reguliere teams kunnen bij dit team terecht. 

Voor de groep staan professionele hulpverleners die werkzaam zijn als jeugdhulpverleners. Het doel van training gaat verder dan alleen voetballen. Het gaat om ‘wat gaan we vandaag doen’. De training wordt vragenderwijs ingericht, de jongeren mogen meedenken over de warming-up en hoe de oefeningen eruitzien en er worden, als die er zijn, conflicten opgelost. Het belangrijkste is dat iedereen een leuke tijd heeft, met de sport en met elkaar. Kortom, naast het sportieve
aspect is er ook aandacht voor sociale en emotionele aspecten.

VV Glimmen is trots op het Autiteam. Het past bij de uitgangspunten van de club waar er plek is voor iedereen om te voetballen. Het Autiteam zet tevens vv Glimmen landelijk bij de KNVB op de kaart omdat het één van de weinige Autiteams is in Noord-Nederland. 

Dit jaar bestaat het Autiteam 10 jaar en we feliciteren alle betrokken van harte met deze mooie mijlpaal. Het streven was om het jaarlijkse landelijke Autiteam toernooi dit jaar in Glimmen te organiseren. Waarschijnlijk lukt dit nog niet vanwege de coronamaatregelen. Maar wie weet komt een volgende auditie alsnog naar Glimmen. 

Ben je geïnteresseerd in het Autiteam? Denk je dat het iets voor jou of je kind is? Kom dan eens bij de training kijken. Deze is wekelijks op vrijdag van 17.30 en om 18.30u. Je bent van harte welkom! (Uiteraard alleen wanneer de coronamaatregelen dit toelaten).

Meld je aan Bij Autiteam Glimmen